Sjøstjerna er en liten restaurant i Gågata i Kristiansund
Innredet med norsk samtidskust og gamle remedier fra klippfiskproduksjonen. Vi ønsker med dette å binde sammen historie og nåtid, og å skape en varm og avslappet atmosfære.
Bakgrunnen for vår meny er gammel byhistorie.
Saltet fisk, hovedsakelig torsk, ble tørket på klippene, derav ordet klippfisk, pakket i blikkbokser, slike du ser rundt deg inne i restauranten, og eksportert til katolske land; ved Middelhavet og i Sør–Amerika.
Mange vil kjenne til den tradisjonelle Bacalaoen, en gryte av klippfisk, poteter, løk, tomatpurre, olivenolje og spansk pepper. En kraftig, men ikke for sterk rett.
Vår restaurant har i flere år fått utmerkelse for å lage: ”Nordmøres beste bacalao”.
Gjennom utstrakt handel med de latinske land, har vi lært oss mye om åpenhet, gjestfrihet og mattradisjoner.
Vi håper at du kan fornemme noe av atmosfæren vi finner langs Middelhavet her hos oss; enkle og velsmakende retter bygd på spanske, portugisiske, italienske, og meksikanske oppskrifter, god vin, gjerne rødvin fra oppskriftenes hjemland, servert av hyggelig betjening i en uformell atmosfære.
Vi ønsker dere hjertelig velkommen!
Hilsen oss på Sjøstjerna